Menu toggle

Velkommen

Brukte styring fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 730

Mercedes-benz

Mercedes-benz

Dele til salg: 1.085

BMW

BMW

Dele til salg: 606

Citroën

Citroën

Dele til salg: 963

Dacia

Dacia

Dele til salg: 194

Fiat

Fiat

Dele til salg: 589

Ford

Ford

Dele til salg: 1.262

Honda

Honda

Dele til salg: 297

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 931

Kia

Kia

Dele til salg: 1.150

Mazda

Mazda

Dele til salg: 477

Mitsubishi

Mitsubishi

Dele til salg: 371

Nissan

Nissan

Dele til salg: 887

Opel

Opel

Dele til salg: 1.069

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 1.481

Styring

Begrepet ”styring” omfatter hele systemet som sørger for at bilen kan styres. Fra rattstammen, som er den mekanisk-hydrauliske sylinderkomponenten som går fra rattet og ned til styrehuset, til svingarmene, som retter hjulene mot høyre eller venstre.

I denne artikkelen tar vi utgangspunkt i rattstammen, fordi styringen i sin helhet består av så mange forskjellige bildeler at en enkelt artikkel ikke ville kunne omfatte alt sammen.

Levetiden til styringen varierer

Rattstammen, det vil si selve sylinderen som ligger mellom rattet og styrehuset, holder som regel lenger enn selve bilen, og det er også tilfellet for robuste deler som selve hjulopphenget.

De hydrauliske komponentene, som også er en del av rattstammen, kan imidlertid slutte å fungere som de skal hvis bilen jevnlig kjøres i røft terreng, eller hvis det har vært manglende vedlikehold av kjøretøyet.

Riktig styring

Fordi styringen er forbundet med hele styremekanismen, kan du ofte støte på ord som caster, camber, toe-in, toe-out eller KPI.

Disse ordene beskriver forskjellige vinkler og avstander i forbindelse med plassering og helning av bilens hjul, og er bare relevante i forbindelse med innstilling og justering.

Du behøver heldigvis ikke å kjenne til de mer avanserte mekaniske uttrykkene for å kunne finne den riktige reservedelen.

På autoparts24.dk kan du være sikker på reservedelens kompatibilitet hvis du har funnet den via delens produksjonsnummer.

Brukt styring

Hos autoparts24 får vi alle våre originale bildeler fra autoriserte bilopphuggere, spesielt gjennom samarbeid med over 100 bilopphuggere fra Tyskland.

Det vil si at selv om du kjøper billig og brukt, kjøper du styring av høy kvalitet, som lever opp til standardene mekanikeren forventer.

Snakk med en mekaniker hvis du ikke er sikker på akkurat hvor problemet ligger, eller i hvilken del av styringen – han kan fortelle deg hvilke deler du bør skifte, og vi kan fortelle deg hvilke deler som passer for akkurat ditt kjøretøy.

Slitasje på dekk

Styringen er ikke bare til for å la deg svinge til høyre eller venstre. I moderne biler er styresystemet finjustert slik at bildekkenes kontakt med veien er optimal i forhold til trekk og reduksjon av kontakt mellom dekk og vei.

Det høres kanskje litt paradoksalt ut at dekkene skal ha så lite kontakt med veien som mulig, men det er for å gjøre trafikken lettere (fordi mer kontakt betyr mer krafttilførsel når man svinger).

Hvis finjusteringen ikke fungerer som den skal, kan det føre til at dekkene slites ujevnt og uforholdsmessig mye.

Hvis du ikke fikk svar på spørsmålet ditt, har vi samlet noen av de oftest stilte spørsmålene og svarene i forbindelse med utskifting av styring nedenfor.

Hva er styring? Og hvordan fungerer den?

Styringen er den mekaniske forbindelsen mellom rattet og styrehuset, som videre er forbundet med svingarmer som dirigerer hjulenes posisjon og bilens retning.

Den sørger for at bilen styrer etter rattets og dine bevegelser, og er derfor selvsagt en viktig reservedel som alltid må være i topp stand.

Selv om forbindelse mellom ratt og hjul umiddelbart kan høres ut som enkel mekanikk, er det en ekstremt viktig komponent i kjøretøyet, for mekanikken i forbindelse med hjulenes dreining og helning (blant annet gjennom styrehuset) er mer komplisert enn som så.

Styringen i moderne biler folder sammen ved kollisjon, som en sikkerhetsforanstaltning, slik at bilens fører skades mindre i forbindelse med ulykke. Det er derfor på flere måter, av hensyn til sikkerhet, utrolig viktig at styringen fungerer som den skal.

Når må styringen skiftes?

Følgende symptomer på at det er behov for utskiftning av styring kan også bety at du må skifte servostyringsolje. I bilens brukermanual står det hvor du finner oljekammeret.

Det anbefales at man skifter servostyringsolje minst hvert tredje eller fjerde år.

Du bør undersøke styringen nærmere hvis:

  • rattet er mer stramt enn vanlig
  • servostyringsoljen lekker. Det medfører oftest lukt av brent olje. Dessuten er oljen vanligvis rødlig eller lyserød, og drypper fra bakenden av motoren.
  • du hører skrapelyder når du navigerer med rattet
  • rattet ikke automatisk vender tilbake mot midten/hjulretningen umiddelbart
  • rattet ikke klikker seg fast etter at du har justert det

Det er både sikkerhetsmessige og økonomiske hensyn å ta når det kommer til utskifting av styring.

Det bidrar til å sikre bilens styrbarhet, sørger for at dekkslitasje minimeres og energieffektiviteten maksimeres, og med riktig renovering kan du unngå større skader på bilen.

Hvor mye koster ny styring?

Hos Autoparts24 koster selve styringen, som forbinder rattet og styrehuset og som inkluderer servostyringen, vanligvis 7-900 kroner. Som sagt tidligere i artikkelen varierer prisene på styring avhengig av hvilken del du skal skifte ut.

I forbindelse med styringen selger vi alt fra styrekuler til foraksler og mansjetter, så uansett hvor problemet med styringen befinner seg, er det gode sjanser for at du kan kjøpe den riktige reservedelen billig hos oss.

Vi selger alltid originale bildeler, noe som betyr at de er produsert av bilprodusenten selv. For privatkunder er det to års reklamasjonsrett, hvis det skulle oppstå et funksjonsproblem.

 

 

Hvor mye koster utskifting av styring?

Det er vanskelig å gi en fast pris på utskifting av styring, for det kommer helt an på hvilken del det er som skal skiftes ut. Hvis det er behov for styringsmåling og sporing av bilen etter utskifting, kan selve utskiftingen beløpe seg til 3 000 DKK.

Hvordan finner jeg riktig styring til bilen min?

På autoparts24 kan du finne den riktige styringen på en veiledende liste, via kjøretøyets nummerskilt eller delens originalnummer.

Dette gjelder for et hav av forskjellige brukte reservedeler – du bare skriver inn originalnummeret i søkefeltet på autoparts24 startside.

I bilmanualen kan du også finne spesifikasjonene for reservedelene – dessuten kan du finne styringens produksjonsnummer på selve bildelen.

Du kan finne flere gode råd på https://www.autoparts24.dk/oem/, slik at du ikke ender opp med en brukt reservedel som ikke passer til kjøretøyet ditt.

 

Hvilke verktøy trenger man for å skifte styring?

Utskifting av styring er som sagt forbundet med finjustering de færreste kan utføre forsvarlig hjemme i garasjen.

Hvis det bare er rattstammen du skal skifte, trenger du et skiftenøkkelsett, et universalledd og verktøy til å fjerne panelene som dekker over mekanikken ved ratt og førersete.

Her er en engelskspråklig guide til å skifte rattstamme: https://www.wikihow.com/Install-a-Steering-Column

 

Siste produkter

: