Menu toggle

Velkommen

Brukte drivaksler/mellomaksler fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 3.258

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 1.356

BMW

BMW

Dele til salg: 2.012

Citroën

Citroën

Dele til salg: 2.123

Ford

Ford

Dele til salg: 2.922

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 1.507

Mazda

Mazda

Dele til salg: 1.075

Nissan

Nissan

Dele til salg: 1.663

Opel

Opel

Dele til salg: 2.164

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 2.952

Seat

Seat

Dele til salg: 1.095

Skoda

Skoda

Dele til salg: 1.624

Toyota

Toyota

Dele til salg: 1.814

Volvo

Volvo

Dele til salg: 2.506

VW

VW

Dele til salg: 4.099

Sidespeil

De fleste biler har i dag et bakspeil og to sidespeil. Venstre sidespeil er lovpålagt, mens det høyre bare er et krav hvis det er redusert utsyn bakover. I praksis er denne loven kanskje litt overflødig, for alle biler i dag er utstyrt med sidespeil på begge sider.

Før i tiden måtte sidespeilene justeres manuelt, men i dag har mange biler sidespeil med elektrisk justering. Speilene skal justeres slik at du kan se ned langs siden av bilen og så langt bakover som overhodet mulig. Dermed oppnår du de beste mulighetene til å orientere deg, noe som gjør det enklere å ferdes trygt i trafikken.

 

Ødelagte sidespeil

Sidespeil har en særdeles utsatt plassering på bilen, og derfor er det ikke uvanlig at sidespeil blir ødelagt. Det kan selvfølgelig skje mens man kjører, men mange opplever at sidespeil blir ødelagt mens man står parkert.

Mange melder ødelagt sidespeil til forsikringsselskapet, men det er ikke alle forsikringer som dekker sidespeil. I mange tilfeller kan man også oppleve at egenrisikoen er så høy at det ikke lønner seg å få utskifting av sidespeil dekket av forsikringsselskapet.

Hvis sidespeilet ditt er ødelagt, bør du først vurdere om reparasjon av sidespeilet er mulig. Det kan for eksempel være en god løsning hvis det bare er sidespeilets glass som er skadet. Men hvis sidespeilets kappe er gått i stykker, kan en total avmontering av sidespeilet være nødvendig.

 

Finn en erstatning for sidespeilet

I mange tilfeller vil det ikke lønne seg å reparere et sidespeil, for det er ikke dyrt å kjøpe en erstatning. Selvfølgelig kan prisen være høyere hvis det er snakk om et avansert sidespeil eller blinklys eller lignende, og i så fall kan det være en god løsning å montere er sidespeil som er brukt.

Hos Autoparts24 kan du finne alt fra vidvinkel sidespeil til varmelegemer til sidespeil. Det unike er at alle delene er brukt, noe som betyr at du betaler mye mindre for disse reservedelene til bilen. Det er enkelt å handle hos Autoparts24, du behøver bare å skrive inn bilens registreringsnummer, deretter vil du få vist alle sidespeilene du kan bruke. I noen tilfeller kan et universalt sidespeil brukes, men det er også tilfeller hvor det for eksempel er krav til antall kontakter i elektriske sidespeil. Det er naturligvis den primære kontakten som muliggjør motorstyring av speilet. I tillegg er noen modeller utstyrt med ekstra kontakter som gjør det mulig å koble til oppvarmning. Dette er med på å forhindre isdannelse på sidespeilene når det er kaldt.

Alle reservedeler hos Autoparts24 er utvalgt av profesjonelle bilopphuggeri som har gjennomført grundig kvalitetskontroll av delen. Det betyr at du ikke behøver å gå på akkord med kvaliteten selv om du kjøper billigere deler til bilen din. Sidespeil er det ingen grunn til ikke å kjøpe brukt, for de utsettes sjelden for slitasje. I de fleste tilfeller er det ganske enkelt et lite uhell som fører til at sidespeil blir ødelagt.

 

FAQ om sidespeil

Du sitter kanskje og lurer på noe om sidespeilene på bilen din. Hvis det er tilfellet, behøver du ikke å lete etter svar lenger, for vi har samlet svarene på en rekke vanlige spørsmål om sidespeil. Disse svarene finner du under.

 

Hvordan skifter man sidespeil?

Hvordan du skifter sidespeilet er i stor grad avhengig av om du bare skal skifte speilet, eller om selve speilkappen også skal skiftes ut. Hvis det bare er speilet som skal skiftes, kan du enkelt fjerne det ødelagte speilet og deretter klipse på det nye.

Det er litt mer komplisert hvis du også må skifte ut speilkappen, for her er der forskjell på manuelle og elektriske sidespeil.

 

Hvilke sidespeil er lovpålagt?

I Norge skal biler ha minst tre speil, hvorav ett skal være plassert innvendig og ett på hver side utvendig.

Hva koster et sidespeil?

Et sidespeil er ikke særlig dyrt, men i noen tilfeller kan det være vanskelig å finne det riktige speilet til enkelte bilmodeller. Her kan en mulig løsning være å se etter brukte sidespeil.

 

Hvordan stiller jeg sidespeilet inn riktig?

Det er forholdsvis enkelt å stille inn sidespeilet riktig. Sidespeilet skal vise litt av bilens side, og så skal du kunne se så langt bakover som mulig.

 

Hva koster det å reparere sidespeilet?

Prisen for å reparere et sidespeil kan variere veldig. Den er for eksempel avhengig av om det bare er speilet som skal skiftes, eller om ytterkappen også er skadet. Hvis ytterkappen er skadet, er reparasjonsprisen også påvirket av om det er snakk om et elektrisk eller manuelt sidespeil.

 

Hvordan fungerer et oppvarmet sidespeil?

Et oppvarmet sidespeil blir holdt varmt med elektrisitet. Det holder speilet fritt for dugg og is, noe som spesielt er nyttig i vinterhalvåret.

 

Hva er et asfærisk sidespeil?

Et asfærisk sidespeil er delt i to deler, hvor den ytterste delen er et vidvinkelspeil. Denne typen speil brukes ofte på venstre side av bilen, fordi det gir bedre utsyn.

 

Hva er et elektrisk sidespeil?

Et elektrisk sidespeil er det moderne alternativet til de mer gammeldagse sidespeilene, som måtte innstilles manuelt.

 

Hvordan finner jeg det riktige sidespeilet til bilen min?

Den enkleste måten å finne det riktige sidespeilet til bilen din er å besøke en nettside som Autoparts24. Her kan du skrive inn bilens registreringsnummer, og deretter vil siden vise deg de riktige sidespeilene til din bil.

 

Hva betyr sidespeil med vidvinkelspeil?

Et sidespeil med vidvinkelspeil har et ekstra speil som hjelper deg å se personer som befinner seg i bilens dødvinkel.

 

Hva er et konvekst sidespeil?

Et konvekst sidespeil er bare et alminnelig buet sidespeil, som er standard i mange biler.

 

Er høyre sidespeil lovpålagt?

Ja. I Norge skal alle biler ha minst tre speil, hvorav ett skal være plassert innvendig og ett på hver side utvendig.

Siste produkter

: