Menu toggle

Velkommen

Brukte servopumper fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 1.138

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 870

BMW

BMW

Dele til salg: 980

Citroën

Citroën

Dele til salg: 1.238

Ford

Ford

Dele til salg: 1.537

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 409

Mazda

Mazda

Dele til salg: 464

Nissan

Nissan

Dele til salg: 456

Opel

Opel

Dele til salg: 704

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 1.707

Seat

Seat

Dele til salg: 202

Skoda

Skoda

Dele til salg: 363

Toyota

Toyota

Dele til salg: 939

Volvo

Volvo

Dele til salg: 1.724

VW

VW

Dele til salg: 1.291

Servopumpe

Servopumpen er en viktig del av styresystemet i enhver bil med servostyring. I dag er vi etter hvert blitt vant til at det er servostyring i alle biler, og det er hardt arbeid for armene å kjøre en bil hvis den ikke har noen form for servostyring.

Servostyring er et komplekst system, og man må være veldig interessert i biler eller mekanikk for å ha lyst til å sette seg inn i alle de forskjellige detaljene i systemet. Selve servopumpen er imidlertid en hydraulikkpumpe som utgjør en svært sentral del av servostyringen.

 

Hva er symptomene på en defekt servopumpe?

Normalt vil en servopumpe holde i veldig mange år, men man kan selvfølgelig ha uflaks. Hvis servopumpen går i stykker, er du nødt til å skifte den ut. Det kan imidlertid være vanskelig å fastslå om det er servopumpen som er ødelagt når det oppstår problemer med servostyringen, så det er viktig å være oppmerksom på symptomene.

De vanligste symptomene på en defekt servopumpe er rasling fra pumpen når du svinger, og i tillegg vil rattet ofte være veldig hardt å dreie. Du kan også oppleve at rattet vibrerer og at det lugger i rattet når du svinger.

Andre symptomer kan være vanskeligere å legge merke til, for eksempel lavt trykknivå i styringen og at styringen kan være litt ujevn.

 

Når servopumpen må skiftes

Hvis servostyringen forårsaker ulyd, er det et sikkert tegn på at noe er galt. Kanskje mangler servostyringen olje eller væske, og det kan være et tegn på en defekt servopumpe.

I noen tilfeller er det mulig å renovere en servopumpe som er ødelagt. Den kan for eksempel fikses hvis problemet er luft eller skitt i systemet. Andre feil kan imidlertid være mer alvorlige, og da er det ikke sikkert at det vil lønne seg å reparere pumpen.

Det er ofte nødvendig å få hjelp av en mekaniker til å skifte servopumpe. Det finnes imidlertid andre måter å gjøre utskiftingen billigere på. Du kan for eksempel velge å kjøpe en brukt servopumpe.

 

Kjøp av brukt servopumpe

Hvis servostyringen ikke virker som den skal, kan det ofte være nødvendig å skifte ut servopumpen. I noen tilfeller kan problemet skyldes servostyringsvæsken, men når selve pumpen må skiftes ut, kan du spare mange penger på å kjøpe en brukt hydraulikkpumpe.

Selv en brukt hydraulikkpumpe kan ha svært lang levetid, men man kan selvfølgelig være uheldig og oppleve at en pumpe går i stykker. Det er mange forhandlere som selger servopumper, og en ny servopumpe koster fra 1 000 kroner og oppover.

På Autoparts24 kan du finne brukte servopumper til en brøkdel av nyprisen. Du behøver bare å skrive inn bilens registreringsnummer, og deretter kan du se brukte servopumper med den riktige ytre diameteren og innvendige diameteren for elektrisk servostyring.

Når du handler hos Autoparts24, får du garanti på reservedelens kvalitet. Delen er grundig kontrollert, så du kan være trygg på kvaliteten selv om du velger å kjøpe brukt.

 

FAQ om servopumper

Du har kanskje spørsmål om servopumper, og derfor har vi samlet svar på en rekke av de vanligste spørsmålene om servopumper og elektrisk servostyring. Selv om en servopumpe kanskje bare er en hydraulikkpumpe, er den også en sentral del av bilens styresystem.

 

Hva er en hydraulikkpumpe?

En hydraulikkpumpe er en viktig del av servostyringen, som gjør det lettere å bevege bilens hjul ved å dreie på rattet. En hydraulikkpumpe kan være svært effektiv, for den overfører energi via væske.

 

Hvordan fungerer en hydraulikkpumpe?

En hydraulisk pumpe fungerer ved å overføre energi via væske. Dette kan man dra fordel av til mange ting, og er blant annet nyttig i servostyring. Den primære effekten er at den gjør det mulig å dreie hjulene med mindre krefter, takket være det hydrauliske systemet.

 

Hvordan virker elektrisk servostyring?

Servopumpen kan være drevet av en rem, men i nyere biler er den ofte drevet av en liten elektrisk motor. Dette kaller man elektrisk servostyring.

 

Hva er servostyring?

Servostyring er betegnelsen på det mekaniske systemet som gjør det lettere å dreie hjulene på en bil med rattet. I gamle biler uten servostyring kunne det være veldig hardt å dreie rattet, noe som for eksempel gjorde det vanskelig å foreta plutselige manøvre med bilen. I dag har alle nye biler servostyring.

 

Hva er årsaken til en defekt servopumpe?

Det kan være mange årsaker til en defekt servopumpe. Enkle feil kan være luft i systemet, eller det kan være for lite væske. Mer alvorlige feil kan oppstå på grunn av slitasje og kan være vanskeligere å fikse.

 

Hvor mye koster en servopumpe?

En ny servopumpe koster fra rundt 1 000 kroner og oppover. Det kan være mange penger å spare ved å velge å kjøpe en brukt servopumpe, som ofte vil vare like lenge som en ny.

 

Kan en servopumpe repareres?

I noen tilfeller kan en servopumpe repareres. Du kan eventuelt lese mer i avsnittet ”Når servopumpen må skiftes ut”, som du finner lenger oppe i teksten.

 

Hvor høyt trykk generer en servopumpe?

Det hydrauliske systemet i en servopumpe kan generere svært høyt trykk, noe som gjør servopumper utrolig effektive for bilens servostyring. Det nøyaktige trykket avhenger i stor grad av bilens modell og merke.

 

Hvordan finner jeg riktig servopumpe til bilen min?

Det er enklest å finne riktig servopumpe til bilen din hvis du kjøper fra en god forhandler. Hos Autoparts24 kan du for eksempel skrive inn registreringsnummeret på bilen din, og deretter vil nettsiden vise deg de riktige servopumpene til akkurat din bil. På den måten unngår du å kaste bort tid og penger på å bestille feil reservedel.

 

 

Siste produkter

: