Menu toggle

Velkommen

Brukte sentrallåse fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 1.680

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 1.775

BMW

BMW

Dele til salg: 1.529

Citroën

Citroën

Dele til salg: 2.660

Ford

Ford

Dele til salg: 2.809

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 1.831

Mazda

Mazda

Dele til salg: 1.326

Nissan

Nissan

Dele til salg: 1.509

Opel

Opel

Dele til salg: 2.078

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 3.350

Seat

Seat

Dele til salg: 749

Skoda

Skoda

Dele til salg: 1.335

Toyota

Toyota

Dele til salg: 3.284

Volvo

Volvo

Dele til salg: 2.255

VW

VW

Dele til salg: 4.588

Sentrallåsen: Hvike oppgaver har den, og hvordan feilsøker og erstatter du den?

Hva er en sentrallås?

Sentrallåsen er et av sikkerhetssystemene som finnes i nesten alle kjøretøy. Den ble ble introdusert i 1914. Sentrallåsesystemet kan betjenes med en nøkkel eller en spesifikk fjernkontroll. Et nøkkelfritt system ble introdusert i 1980 for å låse opp bilen uten nøkkel, og med radiofrekvens i stedet.

Hva gjør en sentrallås?

Gjennom dette systemet kan sjåføren automatisk låse, eller låse opp alle kjøretøyets dører. Det kan være en bryter eller en knapp på en nøkkelbrikke. Bagasjerom og tanklokk kan også låses opp eller igjen. Vinduer kan også låses eller låses opp ved å trykke på knappen på nøkkelbrikken.

Kan du bytte dørlås selv?

Du kan skifte en ødelagt sentrallås selv. Det er et et DIY- (gjør det selv) prosjekt. Dette skiftet tar bare en time. Du kan følge alle instruksjonene nevnt her, til en ny elektrisk dørlås. Det koster rundt 800 – 2000kr Den brukte sentrallåsen kan også brukes, men den er mindre effektiv enn en ny.

Ting å huske på når du bytter ut delen

Først av alt, skru av alle vindushåndtakene med en skrutrekker. Åpne så bildøren, og fjern alle skruene fra innsiden av dørpanelet. Vær forsiktig så du ikke ødelegger noen materialer når du fjerner skruene. Slå av alle elektriske koblinger i bilen, og fjern deretter den defekte dørlåsen. Fest den nye dørlåsen i samme posisjon ved hjelp av tang og stangholdere. Til slutt fester du dørpanelet og høyttalerene i deres tidligere posisjoner.

Ulike type deler og deres komponenter

Sentrallåssystemet består av følgende deler:

  • Elektrisk motor
  • Stoppehake
  • Fanger
  • Dørlåssperre
  • Dørhåndtak
  • Lås

Bildørsperren er forbundet med selve låsen. Når døren er låst, fanges bildørsperren av en lås. Mens stoppehaken hjelper til med å låse opp bildøren ved å flytte nøkkelen i en bestemt retning. I hele prosessen forblir sperren i samme posisjon.

 

Aktuatorene som brukes i det elektriske dørlåssystemet kan være elektromagnetiske og pneumatiske.

Elektromagnetiske aktuatorer låser, eller låser opp bildøren ved bevegelse av strøm i en bestemt retning, dannet i en solenoid. Dette systemet bruker to typer oppsett. Det ene er for å låse, og det andre er for å låse opp bildørene.

Pneumatisk aktuator fungerer ved å bruke vakuum. Når vakuumet opprettes i retning fremover, låses døren. Når vakuumet slippes bakover, låses døren opp.

Identifisere problemer og feilsøke dem

En feil i bilens sentrallås kan oppstå av flere årsaker. Vanligst blant disse er at sikringen har gått, feil i solenoiden (tråd dreid i form av løkker) og ledningsproblemer i elektriske kabler. Noen ganger kan denne feilen i sentrallåssystemet til biler oppstå på grunn av ineffektiviteten til nøkkelbrikken, også kalt fjernkontroll for sentrallås. Her er noen verdifulle tips for å feilsøke disse problemene.

En av feilene kan oppstå på grunn av en funksjonsfeil i nøkkelbrikken. Disse nøkkelbrikkene består av små batterier hvis effektnivå avtar ved bruk. Andre forstyrrelser i nøkkelbrikker kan oppstå på grunn av slitasje, som overdreven bruk og fall i vann. Hvis nøkkelbrikken din er i orden internt, bytt ut batteriet, det kan være utladet. Hvis nøkkelbrikken fortsatt ikke fungerer, så bytt den ut. Noen ganger brukes et duplikat av kjøretøyets nøkkelbrikke, kjent som låsesmed som erstatning.

En annen feil kan oppstå i sikringer koblet til det elektriske systemet i bilen din. Dette elektriske systemet har en forbindelse med sentrallåssystemet til kjøretøyet. Av og til kan sentrallåssystemet slutte å fungere hvis en eller flere sikringer i bilens elektriske system har gått.

For å feilsøke dette problemet, åpne sikringssboksen på bilen din, og identifiser den ødelagte sikringen som styrer sentrallåssystemets funksjonalitet. Denne sikringen kan lett identifiseres på grunn av den brente lukten, eller vil lage en lyd når den holdes nær øret. Bytt deretter ut sikringen som har gått, og koble den nye til strømforsyningen igjen.

Nå vil sentrallåsen gjenoppta sin normale funksjon. Solenoider konverterer elektrisk kraft til mekanisk arbeid på kjøretøyet ditt. Ved en normalt fungerende sentrallås, aktiveres de enkelt for å låse eller låse opp systemet. En indikasjon på feil i solenoiden din er at en eller flere dører forblir åpne selv etter at sentrallåsen er aktivert. For å tilbakestille den må du ta døren fra hverandre og erstatte den skadede delen av solenoiden.

En annen årsak bak en ufungerende elektrisk lås, er problemer med ledningene. Ethvert brudd eller brann i kabler resulterer i en defekt sentrallås. For å feilsøke dette problemet, inspiser er du hver centimeter av ledningen, til du finner den skadede delen som må repareres.

Normal levetid

Gjennomsnittlig levetid for en sentrallås er ca. 8-10 år. Den tåler et volum på nesten 400 mennesker daglig. Effektiviteten til kjøretøyets låsesystem avhenger også av andre faktorer, som sikringer, strømforsyning og nøkkelbrikke.

Andre deler som bør skiftes ut, eller fikses ved utskifting av sentrallåsen

Sentrallåssystemet er en fin måte å holde bilen din trygg mot innbrudd. Hvis det er feil i sentrallåssystemet, kan det være lurt å få en fagmann til å sjekke det. Det vanligste problemet med et sentrallåssystem er en defekt aktuator. Hvis aktuatoren ikke fungerer som den skal, vil den ikke låse eller låse opp bilen. Du kan få en profesjonell til å inspisere aktuatoren, og bytte den ut om nødvendig.

Delene som trenger tilsyn når du fikser problemet med sentrallåssystemet er låsefunksjonalitet, sikringer og strømforsyning.

Hvordan sikre at du kjøper riktig del til akkurat din bil?

Forhandlere som viser kontaktinformasjonen sin er egnet for kjøp av senttrallåssystemer. For riktig del til bilen din, besøk autoparts-24.com. Når du legger inn bestillingen, må du skrive inn telefonnummeret ditt, og adressen hvor forsendelsen skal sendes, så blir den sendt etter at du har lagt inn bestillingen. Det er gratis frakt til de landene som er listet opp på nettstedet deres. Imidlertid kan andre land også få tilbud om det. Det finnes også retningslinjer for retur hvis du ikke skulle motta varene dine.

Avsluttende ord

Sentrallåsen er et sikkerhetssystem for å låse, og låse opp bildører, vinduer, bagasjerom og lokket på drivstofftanken med en nøkkelbrikke eller en fjernkontroll (ved hjelp av radiofrekvens). Det er ganske enkelt å erstatte et ødelagt sentrallåssystem. Et tyverisikringssystem i en bilmodell blokkerer kjøretøyets motor når den blir forsøkt låst opp av en uautorisert person.

Siste produkter

: