Menu toggle

Velkommen

Finn din brukte reservedel via ditt OEM-nummer.

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Gratis frakt | Full retur | Største utvalg
Finn din brukte reservedel via ditt OEM-nummer.

OEM-nummer

Det kan være vanskelig å kjøpe nye reservedeler til bilen sin – spesielt hvis du ikke har gjort det før. Du kan imidlertid gjøre det lettere for deg selv ved å bruke en god forhandler, og i tillegg er det også viktig å ha kontroll på noen enkle begreper, som OEM og IAM.

Du kan lese mer om disse begrepene i denne teksten, så les videre hvis du vil være sikker på at den nye reservedelen passer til bilen din.

 

Den korte forklaringen på OEM-nummer

OEM står for Original Equipment Manufacturer og er et begrep som brukes for reservedeler som selges til den opprinnelige bilprodusenten. Med andre ord er det reservedeler som brukes i fabrikknye biler av et bestemt merke. Noen ganger brukes forkortelsen OE-nummer.

Det er en god ide å bruke originale reservedeler når du skal reparere bilen, fordi disse reservedelene vanligvis er av høy kvalitet. Du kan bruke OEM-nummeret på den defekte reservedelen til å finne en erstatning. For hvis to reservedeler har samme OEM-nummer, kan du være sikker på at de passer til bilen din.

 

Detaljert forklaring av OEM, IAM og MPN

Som nevnt tidligere kan det føles som en jungel å finne frem blant alle begrepene som brukes om reservedeler. OEM er helt klart det viktigste begrepet, men du kan også risikere å støte på begreper som IAM og MPN.

 

Forskjellen på OEM og IAM

OEM står for Original Equipment Manufacturer, mens IAM står for Independent Aftermarket Manufacturer. Med andre ord er OEM originale deler, mens IAM er uoriginale reservedeler fra andre produsenter.

IAM-reservedeler har også et IAM-nummer som du kan bruke til å identifisere en bestemt reservedel. IAM-reservedeler er vanligvis billigere enn OEM-reservedeler, men det er ikke nødvendigvis en fordel å velge uoriginale deler.

IAM-reservedeler kan være problematiske, fordi de kan stamme fra dårlige produsenter. Kvaliteten kan likevel være god, men du får en kvalitetsgaranti når du velger en OE-reservedel.

 

Hva betyr MPN?

MPN står for Manufacturer Part Number, og er nummeret som produsenten bruker for å identifisere reservedeler.

Likesom med OEM-nummer, kan du bruke MPN til å identifisere en reservedel. Hvis OE-nummeret til en del samsvarer med OE-nummeret til den samme delen i bilen din, passer delen 100 % sikkert.

 

Vil du spare penger på OEM-reservedeler?

Nye OEM-deler er dyre fordi de har høy kvalitet. Det betyr også at de kan vare lenge, og derfor kan de være en god investering.

Hvis du vil spare penger på reservedeler, kan du velge å kjøpe brukte OEM-reservedeler i stedet. Her må du huske at IAM-deler kan være av varierende kvalitet. Derfor er brukte deler et godt alternativ.

Når du kjøper brukte reservedeler, er det lurt å velge en dyktig forhandler, Da kan du være sikker på at det er gjort en grundig kvalitetskontroll av de brukte delene. Samtidig gir det en garanti for at du virkelig får den reservedelen du betaler for.

 

Velg Autoparts24 når du vil kjøpe brukte reservedeler

Om du velger Autoparts24, får du en viktig kvalitetsgaranti når du kjøper brukte reservedeler. Alle delene er samlet inn av profesjonelle bilopphuggere, og de går gjennom en grundig kontroll før de blir lagt ut for salg.

Når du handler på Autoparts24, trenger du bare å vite OEM-nummeret eller det originale reservedelsnummeret. Når du skriver dette nummeret i søkefeltet, får du se alle relevante reservedeler som passer til bilen din.

Det er en stor fordel å velge brukte reservedeler. Det er betydelig billigere, og du får bare reservedeler med overfladisk slitasje. I praksis betyr dette at reservedelen ikke har kortere levetid, og at den vanligvis varer lenger enn en IAM-reservedel.

 

Vanlige spørsmål om OEM-nummer og reservedeler

Vi vil gjerne hjelpe deg hvis du har spørsmål om OEM-numre og reservedeler. Derfor har vi samlet svarene på de vanligste spørsmålene.

 

Hva er et OEM-nummer?

OEM-nummer står for Original Equipment Manufacturer-nummer. At en reservedel er OEM, betyr at det er den samme typen reservedel som sitter i helt nye biler fra produsenten. Det er med andre ord et kvalitetsstempel som viser at reservedelen er godkjent av produsenten og anses å være det beste valget for bilen.

 

Hvor finner jeg OEM-nummeret?

Du vil som regel finne et OEM-nummer på alle originale reservedeler på bilen. Du bør likevel være oppmerksom på at det kan være vanskelig å se nummeret hvis reservedelen f.eks. er skitten. Nummeret kan også være skjult hvis reservedelen fremdeles er montert på bilen.

Hvis du vil lese av OEM-nummeret på en reservedel, er det lurt å avmontere delen, slik at du er sikker på at du leser det riktig. Du trenger nummeret for å kjøpe en ny del.

 

Hvor finner jeg OEM-nummeret til bilen min?

Det er lettest å vise hvor du finner OEM-nummeret på bilen, men du bør være oppmerksom på at det kan variere fra produsent til produsent. Hvis du har problemer med å finne nummeret, må du kontakte mekanikeren og be om hjelp.

Nedenfor kan du se noen eksempler på hvordan du finner OEM-nummeret til en reservedel.

Hvorfor er et OE-nummer viktig?

OE-nummeret er viktig fordi du kan bruke det til å identifisere reservedeler du kan bruke på bilen din. Hvis OE-nummeret til den defekte reservedelen samsvarer med nummeret på den nye delen, kan du være sikker på at den nye delen også passer til bilen din.

OE-nummeret er også viktig fordi det er en garanti for at kvaliteten på reservedelen er godkjent av den opprinnelige bilprodusenten.

 

Topp 100 bestselgende OEM-nummer på autoparts24

Her ser du de bestselgende OEM-numrene vi har på autoparts24. Hvis du klikker på et OEM-nummer vil du se alle delene vi har til salgs med det OEM-nummeret.