Menu toggle

Velkommen

Originale, brukte drivstofftanker fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 547

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 842

BMW

BMW

Dele til salg: 937

Citroën

Citroën

Dele til salg: 771

Ford

Ford

Dele til salg: 969

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 411

Mazda

Mazda

Dele til salg: 354

Nissan

Nissan

Dele til salg: 523

Opel

Opel

Dele til salg: 739

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 657

Seat

Seat

Dele til salg: 531

Skoda

Skoda

Dele til salg: 222

Toyota

Toyota

Dele til salg: 606

Volvo

Volvo

Dele til salg: 406

VW

VW

Dele til salg: 937

Drivstofftanken: funksjon, kjøp og utskifting av tanken i bilen

Forbrenningsmotorbiler trenger tilstrekkelig tilførsel av drivstoff for å fungere pålitelig. Drivstofftanken gjør denne jobben. Her kan det fylles på og lagres tilstrekkelige mengder bensin eller diesel. Imidlertid kan drivstofftanken bli ødelagt eller skadet på grunn av ulike årsaker. Finn ut alt om drivstofftankens funksjon, hvordan en defekt blir merkbar, hvordan tanker skiftes og hvordan du kan få en reservedel billig.

Struktur og funksjon av drivstofftanken

Bilens drivstofftank, sammen med andre komponenter, sørger for pålitelig tilførsel av drivstoff til motoren. Det krever en tilstrekkelig mengde bensin eller diesel som er tilgjengelig for kjøretøyets drivstoffsystem under kjøring. tanken med drivstoffpumpen og påfyllingshalsen er koblet til via passende koblinger og drivstoffledninger koblet bak tanklokket.

Drivstofftankene til moderne kjøretøy har ofte en drivstoffpumpe integrert i tanken, eller en innebygd drivstoffenhet. Denne komponenten er en modul der teknologien til pumpen, en tanksensor for nivåmåling og noen ganger også et drivstoffilter er integrert. Eldre modeller har derimot en egen nivåsensor.

Hvor er drivstofftanken plassert i bilen?

Moderne biler har vanligvis en drivstofftank i det bakre karosseriområdet. Her er drivstofftanken ofte plassert i området bakakselen. Noen ganger er tanken skjult under baksetet og er synlig etter at setet er fjernet.

Noen modeller har en tank i den bakre sidedelen av karosseriet. Men spesielt i tidligere tider ble tanken til bilen også ordnet andre steder. For eksempel kan klassiske biler ha en tank rett bak dashbordet eller bak setene.

Hvilket materiale er drivstofftanker laget av?

I dag brukes plast ofte som materiale for drivstofftanker. Spesielt i tidligere tider ble beholderne imidlertid i økende grad laget av stålplate eller aluminium. I motsetning til ståltanker kan ikke moderne plasttanker korrodere.

Dette er en stor fordel, da rustpartikler sugd inn fra ståltanker tidligere var et problem. I tillegg kan materialer som plast lettere formes slik at tanker kan tilpasses optimalt til kroppens form.

Hvis drivstofftanken er defekt

Av ulike årsaker kan en bensintank eller dieseltank være defekt. Siden drivstoff kan unnslippe også i dette tilfellet, bør defekte tanker skiftes ut med en passende reservedel så raskt som mulig. Du bør ikke lenger kjøre med en defekt drivstofftank og iverksette passende mottiltak hvis drivstoff lekker ut.

Defekte drivstofftanker bør aldri repareres, da reparasjoner sjelden varer lenge. Det er bedre å bytte defekte tanker med originale tanker. Brukte drivstofftanker i god stand kan ofte kjøpes til en rimelig penge. Fremfor alt bør gamle og allerede rustne ståltanker skiftes ut før det oppstår et problem.

Disse symptomene indikerer at tanken er defekt

Hvis drivstofftanker på kjøretøy er skadet, renner det vanligvis ut bensin eller diesel fra under gulvet i kjøretøyet. Mindre lekkasjer i tanker merkes derimot gjennom symptomer som en tydelig lukt av bensin eller diesel. Hvis drivstofftanken er rustet på innsiden, kan det noen ganger finnes rustpartikler i drivstoffilteret. Dersom det renner drivstoff fra tanken i store mengder, skal brannvesenet i Tyskland varsles via nødanropet.

Tegn på defekte tanker på biler

  • Bensin eller diesel lekker fra under bilen
  • Lukt av drivstoff er merkbar rundt kjøretøyet
  • Runk eller annen skade er godt synlig
  • Rust i drivstoffsystemet blir et problem

Hvordan bytte defekte drivstofftanker

Hvis drivstofftanker er skadet eller sterkt korrodert, bør de skiftes ut med en egnet erstatningstank så snart som mulig. Siden drivstoff som bensin blant annet er miljøfarlig og svært brannfarlig, bør kun dyktige bilmekanikere skifte tank.

Etter at den gamle tanken er skikkelig tømt, kan komponenten tas ut av bilen. Avhengig av kjøretøyprodusenten og Modell forskjellige trinn som trengs. Alle ledninger som drivstoffledningene, påfyllingsrøret og koblingene for nivåsensoren må fjernes. Avhengig av modell fungerer dette bedre før eller etter å løsne tankfestet.

Drivstofftanker er ofte festet med tankbånd under kjøretøygulvet. Tankstroppen fungerer som en slags stropp og er ofte laget av metall. Etter at skrueforbindelsene til tankstroppene er løsnet, kan drivstofftanken fjernes. Monteringen av den nye drivstofftanken skjer i omvendt rekkefølge.

Tre tips for å bytte drivstofftank

  1. Brannfare: Det kan komme ut rester av bensin eller diesel når du skifter drivstofftank. Det skal sørges for tilstrekkelig ventilasjon og brannsikring.
  2. Drivstoffleveringsenhet: Hvis den forrige drivstoffenheten eller bensinpumpen fortsatt er OK, kan den enkelt overføres til den nye drivstofftanken. Noen ganger tilbys brukte tanker inkludert enheten.
  3. Bytte ut andre deler: Når du skifter drivstofftank, kan andre allerede slitte komponenter også enkelt skiftes ut. Dette gjelder for eksempel nivåmåleren, innløpsrøret, tanklokket eller en integrert drivstoffpumpe.

Hvordan finner du riktig tank for kjøretøyet ditt

Hvis drivstofftanken er defekt, må komponenten skiftes. Autoparts24 har et omfattende utvalg av drivstofftanker som du kan få levert hjem gratis. Ståltanker, aluminiumstanker og plasttanker som OEM-deler er tilgjengelige for et bredt utvalg av kjøretøymodeller.

Du kan enkelt finne kjøretøytanker til bilen din etter å ha oppgitt modellnavn og kjøretøyprodusent via søkemasken. Muligheten for å legge inn produsentens nøkkelnummer og typenøkkelnummer fra kjøretøyets registreringsdokument er også praktisk. Egnede drivstofftanker og andre brukte reservedeler kan da enkelt sammenlignes.

Kjøp en brukt original drivstofftank – dette er fordelene

Når du kjøper en brukt drivstofftank, har kjøpet en rekke fordeler. Hvis du kjøper brukte bildeler fra sertifiserte bilgjenvinnere, vil du alltid motta den originale delen som produsenten av bilen allerede har installert. Imidlertid er komponenten mye billigere i pris enn en ny drivstofftank. Du skåner også miljøet, siden brukte bildeler ikke må produseres på nytt.

Siste produkter

: