Menu toggle

Velkommen

Brukte dashbord fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 110

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 244

BMW

BMW

Dele til salg: 161

Citroën

Citroën

Dele til salg: 237

Ford

Ford

Dele til salg: 161

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 84

Mazda

Mazda

Dele til salg: 59

Nissan

Nissan

Dele til salg: 125

Opel

Opel

Dele til salg: 189

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 143

Seat

Seat

Dele til salg: 126

Skoda

Skoda

Dele til salg: 32

Toyota

Toyota

Dele til salg: 152

Volvo

Volvo

Dele til salg: 56

VW

VW

Dele til salg: 188

Bilens dashbord

Hva er et bildashbord?

Et bildashbord er et instrumentpanel (IP) mellom sjåføren og motoren. Dette ordet ble for første gang brukt i 1847. Før dette ble ordet dashbord brukt om beskyttelsesbrettet laget av lær eller tre for å sikre kusken på en hestevogn. Hovedformålet med det brettet var bare å beskytte passasjerene og sjåføren mot gjørme som ble kastet opp fra hestens hover.

Hvilken oppgave har bilens dashbord?

Formålet med dette panelet er å fungere som en indikator. Det er i gjennomsnitt festet ti instrumenter på dette panelet, som indikerer varsellampene, som drivstofforbruk, motorhastighet og batteriladesystem. Batteriladesystemet gir elektrisk energi til alle fastmonterte elektriske apparater. Kontrollpanelet kommuniserer med føreren gjennom disse instrumentene. Den består av to hoveddeler, instrumentering og kontrollamper.

Kan du skifte det selv?

Bilens dashbord er en sentral del. Du kan erstatte det selv hvis du har fullstendig informasjon. Og det er veldig kostnadseffektivt. En bileier kan forvente kostnader på rundt 20 000kr Det inkluderer prisen på både deler og installajon.

Ting å tenke på og huske når du bytter ut delen:

Følgende hovedpunkter bør huskes når du bytter ut delene:

  • Slå av batteriet før du starter reparasjonen.
  • Fjern alle instrumentene fra IP.
  • Fjern dashbordet forsiktig for ikke å ødelegge noen av delene.
  • Fjern VIN-koden fra den gamle og lim den inn på den nye.
  • Følg alle trinnene i motsatt rekkefølge for å montere den nye IP-en på plass.

Tilhørende deler av et dashbord:

Dashbordet er det området av bilen som inneholder alle kontrollene for bilen. Følgende er forskjellige dashborddeler og deres funksjon.

En av disse er rattet. Rattet inkluderer foringer, kuleledd, CV-ledd, sentrale ledd, hylser, svingstangkoblinger. En annen er en kilometerteller som inkluderer en drivaksel, et drivgir, et drevet gir, en skive og en peker. Drivakselen er koblet til motoren og overfører kraft til drivhjulet.

Hastighetsendringen til et objekt i bevegelse måles med et speedometer. Speedometeret er koblet til giret via en drivkabel. Nålen, som er festet på speedometeret, viser lesing.

 

En annen primær komponent er turtelleren. En turteller er et verktøy som brukes til å måle hastigheten til en motor i RPM. Turtellermålere kan inneholde enten analoge eller digitale skjermer.

Temperaturmåleren er en skive som brukes til å måle temperaturen på kjølevæsken til et kjøretøys motor. Det indikerer normale eller overskridende temperaturnivåer.

Drivstoffmåleren er en annen komponent som indikerer drivstoffnivået inne i drivstofftanken. I et sensorsystem måler det spenningen rundt en variabel motstand, som videre brukes til å bestemme drivstoffnivået. Blinklysene er også inkludert i bilens dashbord.

Girskifteposisjonsindikatoren i bilens dashbord får hovedoppmerksomhet da den viser hvilket gir som må legges inn for at drivstofforbruket skal være minimum.

Varsellampen for sikkerhetsbelte indikerer at sikkerhetsbeltet er ordentlig festet. Den aktiveres i tilfelle feil eller manglende bruk av sikkerhetsbelter ved et hastighetsnivå på 15 km/t. Varsellampen for parkeringsbremsen aktiveres når nødbremsen er aktivert. Derfor må den frigjøres før kjøring. Varsellampe for motorfeil indikerer et løst bensinlokk eller banking i motoren.

Identifisere problemer eller symptomer på feil

Bankelyd som kommer fra innsiden av panseret på bilkarosseriet og økning eller reduksjon i hastighet er en indikasjon på svikt i motorlageret. Stopp bilen umiddelbart for å unngå alvorlige hendelser. Hvis det kommer mer enn vanlig mengde eksosrøyk ut av eksosrøret, så bør du dra til et bilverksted.

Svart røyk representerer for høyt drivstofforbruk, mens hvit røyk er et tegn på kjølevæske i forbrenningskammeret (lavt drivstofforbruk). Sørg for at motorkjølevæsken (frostvæsken) er beregnet for bilen din.

Kontroller motorlyset umiddelbart, om det er aktivert. Det er et tegn på et mindre problem, som du kan løse med en gang, i stedet for å ende opp med en irreversibel feil. Redusert ytelseseffektivitet er en indikasjon på å varme opp kjøretøyet. Hvis det er vanskelig å stoppe kjøretøyet ved rødt lys, indikerer det et problem med drivstofflevering.

Feilsøking av ofte forekommende problemer

Disse er noen av de viktigste indikasjonene vi må vurdere mens vi kjører. Det er følgende:

Motorens varsellampe ser ut som en vannkanal. Den lyser opp når du trenger å bytte oksygentank eller tennpluggsensorer og kanskje på grunn av den offensive effektiviteten til bilens katalysator. Sjåføren bør forholde seg til disse, for å unngå alvorlige feil. Dekktrykklyset aktiveres kun når minst et av dekkene har for lavt trykk til å kjøre trygt.

Varsellampen for motortemperatur lyser når motoren er for varm. Det kan forårsake alvorlig skade hvis du fortsetter å kjøre. Det beste er å stoppe kjøretøyet og la det kjøle seg ned. Batterivarslingslyset er akkurat som hodet til roboten. Det indikerer at batterinivået i bilen din har blitt redusert. Derfor er det lurt å sjekke batteriet umiddelbart.

En annen indikator som virker som ånden i lampen er oljevarsellyset. Denne sensoren/indikatoren indikerer lavt oljetrykk. Disse varsellysene på bilen kan variere fra modell til modell. Det normale oljetrykkområdet er mellom 25-65 PSI. I de fleste motorer brukes 5W30 eller 5W40 olje.

Normal levetid

Normal levetid for et bildashbord er omtrent ti år. Men det kan overstige 15 år for et kjøretøy av god kvalitet. Dashbordet er vanligvis laget av plast og kan erstattes med et nytt.

Andre deler som skal skiftes ut eller fikses ved utskifting av instrumentpanelet

Kostnadene ved å ha et kvalitetsdashbord er at du må kjøpe et nytt dashbord til bilen din hvis ditt nåværende dashbord er sprukket eller ødelagt. Den andre kostnaden er at du må kjøpe nye deler for å fikse dashbordet.

Ved utskifting av instrumentpanelet er det viktig å skifte ut skruer, bolter og festemidler samt ledningsnettene.

Hvordan sikre at du kjøper riktig del til akkurat din bil

For å bekrefte at du har valgt riktig del til bilen din når du skal bestille, kan du besøke autoparts-24.com. På denne siden kan du oppgi kjøretøyets nummerskilt og deretter velge ønsket del til bilen. Etter valget kan du betale med kredittkort eller PayPal, men bankoverføring godtas ikke.

Etter å ha lagt inn bestillingen, vil forsendelsen bli sendt til den oppgitte adressen. Det er gratis frakt til de landene som er oppgitt i listen, men hvis landet ditt ikke står oppført på listen, kan du fortsatt få tilbud om gratis frakt. Du kan også få returseddel dersom du ikke har mottatt riktig bestilling. I dette tilfellet må du opprette en konto på siden vår, og så skal vi behandle returen og kontakte deg for tilbakebetaling.

Avsluttende ord

Dashbordet på bilen er viktig for sikkerheten din. Du bør kjøpe et kvalitetsdashbord til bilen din. Hvis du holder dashbordet rent, vil det holde seg i god stand i lang tid. Ulike instrumenter er arrangert på instrumentpanelet, som varsler føreren om bilens tilstand gjennom en varsellampe. Sjekk motorlyset fra tid til annen.

Siste produkter

: