Menu toggle

Velkommen

Brukte bildøre fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 492

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 229

BMW

BMW

Dele til salg: 547

Citroën

Citroën

Dele til salg: 165

Ford

Ford

Dele til salg: 487

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 250

Mazda

Mazda

Dele til salg: 110

Nissan

Nissan

Dele til salg: 261

Opel

Opel

Dele til salg: 518

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 236

Seat

Seat

Dele til salg: 114

Skoda

Skoda

Dele til salg: 168

Toyota

Toyota

Dele til salg: 145

Volvo

Volvo

Dele til salg: 415

VW

VW

Dele til salg: 623

Bildør

Selve bildøren er en av reservedelene som veldig sjeldent behøver å skiftes ut på grunn av slitasje.

Hvis du er utsatt for et uhell som skader bildøren mer enn et par riper i lakken, kan det noen ganger koste mindre å skifte ut selve døren enn å reparere den, for de fleste brukte bildører koster under 1 000 kroner, og selve utskiftingen er ikke så vanskelig.

Hvis du sørger for å levere døren til en bilopphugger, slik at delene som fortsatt fungerer blir gjenbrukt, er det – rent miljømessig – heller ikke den verste løsningen.

Avhengig av skadetype kan det imidlertid være at den beste og billigste løsningen er å be en mekaniker om et tilbud på reparasjon.

Bildør – gjør det selv

Hvis du har gjør-det-selv-DNA eller liker å mekke, kan det selvfølgelig være penger å spare. På internett kan du finne forskjellige veiledninger til å løse problemene selv, så lenge du har de riktige reservedelene og det riktige verktøyet.

Her er for eksempel en guide om oppretting/justering av skjev dør, hvis det er hengslene og ikke selve døren det er noe i veien med: https://www.bilpriser.dk/guide.do?GUIDEID=46

Elektrisk krets

I motsetning til selve døren og innerbekledningen, vil strømkretsen, som er livsnerven i sentrallåssystemet, oftest ende opp med å trenge utskifting på et eller annet tidspunkt, fordi det brukes veldig ofte.

Dette vil som regel være en jobb du bør overlate til mekaniker.

Utskifting av bilvindu

Hvis du vil ha en fagperson til å skifte ut bilruten, vil det vanligvis koste mellom 1 800 og 3 000 kroner.

Det finnes forskjellige veiledninger til gjør-det-selv utskifting av bilvinduer på Youtube, hvis du er modig nok til å gå løs på montering av nytt vindu i bildøren på egen hånd.

Her er en engelskspråklig videoguide til utskiftning av siderute: https://www.youtube.com/watch?v=NfVDI9cpMiY

Utskifting av isoleringslister

Utskifting av isoleringslisten er noe de fleste kan klare å gjøre selv.

  • Fjern gummilistene som skal skiftes ut, og sørg for at det ikke sitter igjen lim/gummirester på selve døren.
  • Mål og skjær til de nye gummilistene. Gjør heller stykket for langt enn for kort til å begynne med. Du finner brukte, velfungerende isoleringslister på autoparts24 til mellom 500,- og 1 000,- kroner.
  • Hvis de nye listene er selvklebende, trykker du ganske enkelt listen fast rundt langs bildøren. Ellers må du bruke lim som fester til metall og det materialet listen er laget av, vanligvis gummi.

Utskifting av innerbekledning

Vi kunne dessverre ikke finne en veiledning på et av de skandinaviske språkene om utskifting av bildørens innerbekledning, men hvis du følger lenken nedenfor, finner du fra side 56 en engelskspråklig veiledning med bilder.

https://books.google.cl/books?id=uzG25spe5MAC&pg=PA57&lpg=PA57&dq=how+to+change+insulation+car+door&source=bl&ots=zBTs2ymsHG&sig=ACfU3U3EJetcEBbedBGnUBPEYAzvCvLXGQ&hl=da&sa=X&ved=2ahUKEwjQ6_D9i5HnAhU1E7kGHVjFDXc4ChDoATAIegQICRAB#v=onepage&q=how%20to%20change%20insulation%20car%20door&f=false

Utskifting av håndtak

Utskifting av bildørens håndtak er enkelt. Vanligvis er håndtaket spent fast til døren ved hjelp av philipshead-skruer, og en passende skrutrekker er det eneste verktøyet du trenger.

Vær alltid forsiktig når du kobler av deler fra kjøretøyet, slik at du ikke skader andre deler av bilen i prosessen.

På autoparts24 koster de fleste håndtak 300,- til 500,- kroner, uansett om de er for innvendig eller utvendig bruk. Godt og vel halv pris i forhold til å kjøpe nytt.

Oppsummering

Priser på reservedeler i forbindelse med bildører varierer avhengig av hvilken del du skal skifte ut.

Hvis du har tid og lyst til å skifte delen selv, kan vi hjelpe deg med den riktige delen til din bildør, uansett om den er for høyre eller venstre dør, foran eller bak.

Alle delene våre lever opp til original kvalitetsstandard, og det er 2 års reklamasjonsrett for privatkunder. Så selv om du kjøper billige reservedeler til bildøren din, er du sikret topp kvalitet og en god kjøpsopplevelse.

Vi har samlet noen sentrale spørsmål i forbindelse med utskifting/renovering av bildører nedenfor, hvis du ikke fant svar i artikkelen.

Når må en bildør skiftes?

Som regel er levetiden til en bildør like lang som selve bilens levetid. Det vil primært være i forbindelse med trafikkulykker at bildøren blir så skadet at den må skiftes ut.

Hvis du har problemer med rust eller med bildørens sentrallås, vil reparasjon/renovering som regel være den beste løsningen. Utbedring og utjevning av en skadet bildør vil ofte koste like mye som en brukt reservedel – rundt 1000 kroner.

Hvor mye koster en ny bildør?       

En helt ny bildør for en vanlig personbil koster som regel mellom 2 500-4 500 kroner, mens en brukt originaldel kan kjøpes for under 1 000 kroner på autoparts24.

Som nevnt er bildøren en robust del på alle måter (selve platen, bilvinduet, innerbekledningen og de elektriske delene), så om du kjøper ny eller brukt har liten betydning for delens levetid.

Du kan også finne bildørens enkeltkomponenter på autoparts24 – vi har gjennom vårt nettverk til autoriserte bilopphuggere i Tyskland alt av brukte reservedeler, fra gummilister og bilvinduer til hengsler og håndtak.

Hvordan finner jeg den riktige bildøren til bilen min?

På autoparts24.dk kan du enkelt finne den riktige reservedelen via bilens nummerskilt eller rammenummer. Du skriver inn nummeret på autopart24s startside for å finne en veiledende oversikt over alle reservedeler vi har på lager for akkurat ditt kjøretøy.

Du kan også finne reservedelens produksjonsnummer på selve bildøren eller i bilens brukermanual.

Når det gjelder bildører, er det relativt enkelt å finne den riktige reservedelen. Særlig hvis du skifter den ut med en original reservedel fra autoparts24 er det ikke noe særlig som kan gå galt.

Det er selvfølgelig også mulig å finne en brukt reservedel som er laget av en annen produsent enn den originale bilfabrikanten, men prisen vil ofte være den samme, så hvorfor ikke gjøre det så enkelt for deg selv som mulig?

Hvor mye koster utskifting av bildør?

Utskifting av bildør er en relativt enkel prosess.

Panelene som dekker den elektriske forbindelsen mellom bildør og bilbatteri fjernes, den elektriske forbindelsen kobles av og bildøren spennes av og fjernes fra hengslene.

Prisen burde ikke overstige 3-500 kroner, ved utskifting av en enkelt dør.

Hvilke verktøy trenger man for å skifte bildør

Hvis du ønsker å skifte ut bildøren selv, trenger du bare en skrutrekker til å fjerne selve bildøren, og verktøy til å fjerne panelene som beskytter den elektriske forbindelsen mellom bildøren og bilbatteriet.

Du vil kanskje også ha bruk for et loddesett, avhengig av hvordan bildøren er koblet til bilens elektriske krets.

Siste produkter

: