Menu toggle

Velkommen

Brukte bildørlåse fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 4.959

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 3.650

BMW

BMW

Dele til salg: 3.234

Citroën

Citroën

Dele til salg: 3.118

Ford

Ford

Dele til salg: 4.197

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 2.696

Mazda

Mazda

Dele til salg: 1.731

Nissan

Nissan

Dele til salg: 3.462

Opel

Opel

Dele til salg: 2.968

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 4.904

Seat

Seat

Dele til salg: 1.393

Skoda

Skoda

Dele til salg: 3.199

Toyota

Toyota

Dele til salg: 6.737

Volvo

Volvo

Dele til salg: 3.860

VW

VW

Dele til salg: 9.879

Bildørlås: Hvilken oppgave den har, og hvordan du feilsøker og erstatter den

Hva er en bildørlås?

En bildørlås er en struktur festet til forsiden av en bildør og brukes manuelt for å åpne og lukke bildøren. Det gjør bilen sikker og beskytter individene mot omgivelsene utenfor. Bildørlåsen er oftest festet til vindussiden av kjøretøyene.

Hva gjør den?

Bildørlåsen inneholder en lås som brukes til å åpne og lukke bildøren. Den er en fysisk del av bilen som er festet til aktuatoren. Bilens lås går opp og ned i henhold til låsing eller opplåsing av bilens lås. Noen billåser fungerer automatisk, de inneholder magneter eller sensorer for låsing.

Den elektroniske bildørlåsen inneholder en lås som mottar signaler fra bilnøkkelen, som sendes til aktuatoren via radiobølge og åpner låsene til kjøretøyet

Hvordan kan du erstatte de?

Dørlåsen til biler står overfor alvorlige miljøpåvirkninger som kan korrodere den, og påvirke de andre delene dens, og da må vi bytte den ut. Regelmessig bruk av billåsen reduserer også effektiviteten. Utskifting av billåsen tar noen timer. Den erstattes eller repareres kun av en autorisert billåsesmed til en grei pris.

Ting å huske på når du bytter ut delen

Du må kjenne til følgende antall trinn og detaljer som kreves for å bytte ut en brukt bildørlås:

Fjerning av vindushåndtaket

Først av alt må du gjøre deg kjent med at vinduet på bilens dører er lukket. Etter dette, bruk skrutrekkeren til å fjerne håndtaket fra regulatorakselen. Hvis du har en manuell vindussveiv, kan du fjerne den.

Fjerning av dørpanel og skruer

Nå må du åpne dørene og holde skrutrekkeren langs omkretsen. Finn så skruene i armlenet og fjern dem. Fjern så høyttalerne fra døren. Mens du fjerner skruene, må du være forsiktig så du ikke knekker plastklemmene som er festet til døren.

Fjern så dørpanelet ved hjelp av en skrutrekker. Du kan se fuktskjoldet i den og andre bildeler, og en del av døren.

 

Fjern de elektriske koblingene

De elektriske koblingene og bryterne til den gamle dørlåsen må kobles fra. Koble så fra låsen til døren ved hjelp av en nål. Før du kobler den fra, må du lukke vinduet for å se stangen til dørlåsen.

Plasser den nye låsen

Løsne så C-fjærklemmene ved hjelp av en tang og fjern den defekte dørlåsen. Fjern så dørlåsen fra bilens inngangsdør og hold stangholderen ved dørlåsen. Fjern nå dørlåsen og kontroller den nøyaktige plasseringen.

Etter dette holder du den nye låsen fra forsiden av døren og holder C-fjæren på den nye dørlåsen til kjøretøyet ved hjelp av en tang.

Siste trinn

Fest så plastklemmene tilbake i posisjon og fjern fuktbeskyttelsen fra dørpanelet. Plasser også skruene som er fjernet fra armlenet, og sett høyttalerne på plass og fullfør det.

Ulike typer/generasjoner bildørlåser

Det finnes følgende typer bildørlåser:

Manuell låsesylinder: Denne typen lås har en skyveknapp som finnes inne i bilen. Den skyves opp for å låse opp, og trykkes ned for å låse kjøretøyet.

Automatisk dørlås: Denne typen dørlås fungerer automatisk ved hjelp av en magnet eller sensor. Den finnes også i BMW.

Nøkkelfrie fjernkontroller: Denne typen lås fungerer på frekvensen til radio eller nøkkelbrikke. Noen ganger åpner eieren døren automatisk ved å trykke på knappen.

Barnesikring: De fleste biler har en lås med barnesikring på bakdørene.

Hva er komponentene i en bildørlås?

Det er følgende andre deler av bildøren:

  • Bildør utvendig: Den er laget av metall, akkurat som karosseriet til en bil.
  • Bildørhåndtak: Håndtaket er plassert på utsiden og innsiden av kjøretøyet.
  • Vinduer: Bildørene har vinduer som kan fungere manuelt eller automatisk.
  • Dørhengsel: På dette stedet er døren til bilen festet.
  • Pilar: Det gir støtte til bilens frontrute.
  • Dørpanel: Den dekker vindusregulatoren og andre interiørdeler som vindusmotoren.
  • Innvendig dørhåndtak: Den brukes innvendig for å åpne døren.
  • Vindusregulator: Det er en sakslignende struktur som brukes til bevegelse av vinduet.
  • Dørlåser og høyttalere: Biler inneholder dørlåser for beskyttelse, og noen kjøretøy har høyttalere installert i seg.

Identifisering av problemer og feilsøking av bildørlås

Bildørlåsen styrer låsesystemet til kjøretøyet ditt. Noen ganger fungerer den ikke som den skal. Da må vi sjekke parametrene som funksjonen avhenger av. Dens riktige funksjon forstyrres av enhver feil i nøkkelbrikken, elektriske ledninger, dørlåsaktuator og røket sikring.

For å feilsøke disse problemene, må man vite hvordan man løser problemene i dørlåsfjernkontroller. Mindre problemer er enkle å reparere, mens de store krever utskifting av dørlåsesystemet.

Noen ganger oppstår et problem med funksjonen til dørlåsen på grunn av funksjonsfeil i nøkkelbrikken. Disse nøkkelbrikkene har små batterier hvis effekt avtar ved tid og bruk. Når batteriet er tomt, bytt det ut med det et nytt, og dørlåsen vil fungere som normalt igjen. Noen ganger gjøres denne utskiftingen av en låsesmed. Slitasje på grunn av overdreven bruk, og fall i vann er også noen andre årsaker bak feil i dørlåsen. Hvis det ikke er noe problem med batteriet, må du omprogrammere fjernkontrollen.

En annen feil kan oppstå på grunn av sikringer som har gått i det elektriske systemet. De utbrente sikringene identifiseres enkelt ved at de lukter brent. For å fikse dette problemet, koble fra strømforsyningen, bytt ut den ødelagte sikringen med en ny, og koble til strømmen igjen.

Langvarig bruk av ledninger eller kabler kan føre til funksjonsfeil i dørlåsen på kjøretøyet. Det kan lede til funksjonsfeil. En billåsesmed kan enkelt løse dette problemet. For å fikse dette problemet, bytt ut den slitte delen av kabelen med en ny.

En av de viktigste delene som hele funksjonen til dørlåsen avhenger av, er aktuatoren. Når du trykker på knappen på nøkkelbrikken, gis adgang til bilens dør bare når aktuatoren fungerer som den skal. Den defekte aktuatoren kan ikke motta kommandoene. En defekt aktuator identifiseres når det tar tid for den å reagere på kommandoen, uønskede lyder i bakgrunnen, og aktivering i dørlås uten noen kommando.

Normal levetid

Den normale levetiden til en bildørlås i daglig bruk, er i gjennomsnitt på rundt tretti år. Arbeidseffektiviteten og brukstiden er imidlertid ikke den samme for dørlåsene til alle biler. På grunn av dette varer noen dørlåser bare 15-20 år.

Andre deler som bør skiftes ut eller fikses ved utskifting av dørlåsen

Sørg for at dørlåsen til kjøretøyet fungerer som den skal. Fordi det beskytter bilen din mot innbrudd. I tilfelle problemer med bilens låsesystem, kontakt en låsesmed for å løse det. Delene som må fikses når du tilbakestiller bilens sentrallås er sylinderen, bolten, boksen og låsesperren.

Hvordan sikre at du kjøper riktig del til akkurat din bil

Stol kun på de forhandlerne som åpenlyst viser kontaktinformasjonen sin på nettstedet sitt. For reservedeler til kjøretøyets fjernlåsesystem, besøk autoparts-24.com. Gå til denne nettsiden og bestill. For å gjøre det, må du skrive inn nummerskiltet til bilen din og oppgi adressen dit du ønsker å få delen sendt.

Forsendelsen frigis når du har lagt inn bestillingen. Det er fri frakt til de landene som er listet opp hos deres firma. Andre land kan imidlertid også benytte seg av tilbudet om gratis levering. En returpolicy er også tilgjengelig i tilfelle feil pakke.

Avsluttende ord

Dørlåsen til kjøretøyet har stor betydning for sikkerhetstiltakene til bilen din. Ved unormale funksjoner, kontroller alle delene som hele funksjonaliteten avhenger av. Bruk autoriserte nettsteder for å kjøpe de nøyaktige delene til bildørlåsen.

Siste produkter

: