Menu toggle

Velkommen

Brukte baklykter fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 2.067

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 1.639

BMW

BMW

Dele til salg: 2.011

Citroën

Citroën

Dele til salg: 2.681

Ford

Ford

Dele til salg: 3.351

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 2.232

Mazda

Mazda

Dele til salg: 1.535

Nissan

Nissan

Dele til salg: 1.304

Opel

Opel

Dele til salg: 2.520

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 2.953

Seat

Seat

Dele til salg: 1.156

Skoda

Skoda

Dele til salg: 1.254

Toyota

Toyota

Dele til salg: 2.214

Volvo

Volvo

Dele til salg: 2.689

VW

VW

Dele til salg: 5.936

Baklykter

Bilens baklykter er utrolig viktige rent sikkerhetsmessig. Hvis de slutter å virke, må du sørge for å få dem skiftet ut med det samme.

Vanligvis vil et skifte av pære være nok og få lyset tilbake i baklykten. Men enkelte ganger er det noe galt med fatningen som sender strøm til pæren, og da er det behov for å kontakte mekaniker – eller bestille ny reservedel og skifte den selv – i en fart.

Baklykten består av tre komponenter:

  • Fatning
  • Pære
  • Skjerm, som på utsiden ofte er laget av plast, og som ofte inneholder blanke stålplater (parabol) som forsterker og dirigerer lyset fra pæren

Baklyset, blinklyset og stopplyset sitter vanligvis i samme baklykt.

Bremselykter

Bremselykten er den delen av baklykten (eller den ekstra lampen som sitter bak på bilen), som advarer bilister bak deg om at du er i ferd med å bremse.

Hvis du har en ekstra bremselykt i tillegg til den som sitter i baklykten, er avmontering og montering like enkelt som det er å avmontere og montere baklykt.

En skrutrekker, et multimeter og velfungerende kompatible reservedeler er alt du trenger.

Det finnes veiledninger i både skrift- og videoform på internett.

Trafikkregler

I henhold til gjeldende danske trafikkregler må begge baklyktene lyse og bremse- og blinklys være fullt funksjonelle til enhver tid. Manglende overholdelse medfører bot på 1 000,- kroner.

I tillegg skal baklyktene ha en viss lysstyrke for å overholde gjeldende lovgivning. På https://fdm.dk/alt-om-biler/bilen-hverdagen/vedligeholdelse/tjek-bilens-lygter finner du en veiledning om hvordan du går frem for å sjekke lyktene. Denne veiledningen er på dansk, men den finnes sikkert på andre språk også.

Med autopart24s priser på baklykter kan du – med ekspresslevering – slippe billigere unna med utskiftning enn det du må betale hvis du får bot.

I Danmark må baklyktene være tent når det ikke er sollys, hvis sikten er dårlig på grunn av været eller hvis du befinner deg i en tunnel.

Hvis du har et kjøretøy hvor baklyset ikke tennes automatisk, kan du få mekanikeren til å kode om bilen slik at baklyktene alltid lyser automatisk når du starter bilen.

Renovering

Det er ikke alltid behov for å skifte ut baklykten hvis lysstyrken er for svak. Du kan rengjøre parabolene, men sørg for å bruke en skånsom fuktig klut så du ikke riper opp overflaten.

Du kan til og med slipe ned selve plastskjermen hvis den har blitt matt. Til det trengs bare sandpapir og ny lakkering av skjermens overflate.

Nytt/brukt

Noen reservedeler slites raskere enn andre.

Som nevnt er billyktene hardføre og enkle å vedlikeholde, så du kan godt kjøpe brukte, billige baklykter uten å bekymre deg om levetid.

Hos autoparts24 selger vi originale bildeler. Det vil si reservedeler som er produsert av bilprodusenten selv, noe som sikrer høy kvalitet.

Dessuten kvalitetstester bilopphuggerne våre i Tyskland alle baklykter (og tåkebaklykter) vi legger ut for salg før vi sender dem videre til deg.

 

Hvis du ikke fikk svar på spørsmålene dine, kan du lese mer i Ofte stilte spørsmål-delen i artikkelen nedenfor.

Når må en baklykt skiftes ut?

Levetiden til selve pæren i baklykten varierer, alt etter pæretype. Halogenpærer kan vare mellom 450-1 000 timer, mens HID-pærer varer i 2-3 000 timer.

Selve fatningen skal skiftes ut hvis du har prøvd å installere ny pære uten at lyset kom tilbake i lykten og multimeteret ikke viser strømforbindelse når du kobler det til fatningen.

Noen ganger kan lysstyrken forbedres ved å rengjøre parabolen. Bruk alltid fuktig, skånsomt tekstil til å pusse av parabolen, så du ikke lager riper.

Lysskjermen, som beskytter og dirigerer lyset ytterligere, har selvfølgelig behov for utskifting hvis skjermen blir ødelagt – for eksempel i forbindelse med sammenstøt eller annet uhell.

Hva er en baklykt, og hvordan virker den?

Baklykter og forlykter består av de samme elementene:

  • En fatning, som fører strømmen til pæren
  • En pære, som fører lyset mot lysskjermen
  • En lysskjerm, som utvendig er laget av plast, og som innvendig har et speilsystem av blankpusset stål.

Baklyktene på bilen har også bremselys, som enten sitter i direkte kontakt med baklykten og/eller for seg selv på bakenden av bilen, og som aktiveres ved bremsing.

Hvor mye koster en ny baklykt?

På autoparts24 finner du både fatning, baklykter og bremselykter til mellom 300-600 kroner stykket.

En billig løsning, hvis man tar med i betraktningen at lyktens eller fatningens kvalitet er like god som om du kjøpte ny til dobbelt pris.

Hvordan finner jeg den riktige baklykten til bilen min?

Hos autoparts24 har vi koblet opp lagerbeholdningen vår til motorvognregisteret, slik at du kan finne en kompatibel reservedel via nummerskiltet. Det eneste du behøver å gjøre, er å skrive inn bilens nummerskilt på startsiden. Så får du vist en veiledende oversikt over mulige reservedeler.

Dessuten kan du bruke delens produksjonsnummer, som du finner på selve delen eller i bilens manual, til å finne den helt riktige reservedelen.

Du finner flere gode råd til jakten på riktig reservedel på https://www.autoparts24.dk/oem/

Hvor mye koster utskifting av baklykt?

Hvis du skal skifte både skjerm og fatning, kan du kjøpe delene for mellom 650-1 300,- på autoparts24. Vi selger utelukkende kvalitetstestede, originale bildeler, så både kompatibilitet og standard er helt perfekt.

I tillegg til reservedelene kommer en mekanikerregning på rundt 500-1 500 kroner, hvis du ikke kan eller vil skifte delen selv.

I motsetning til for bilens frontlykter, kreves det ikke like nøyaktig justering av lysretning- og bredde når man skifter baklykter.

Hvor lenge holder en baklykt?

Plastskjermen kan holde lenger enn bilens levetid, mens parabolen, som sitter inne i selve lykten, alt etter vær og vind vil måtte skiftes ut før eller senere.

I noen tilfeller kan man renovere baklykten, så i prinsippet kan en baklykt holde så lenge at det ikke er noe man behøver å tenke på.

Fatningen er en elektrisk del som brukes mye og vil trollig måtte skiftes ut før eller senere. Hvis lysskjermene er tette, er de vanligvis ikke forbundet med problemer.

Hvilke verktøy trenger man for å skifte baklykt?

  • Skrutrekker (eller eventuelt en skiftenøkkel) for å fjerne skruene som holder baklykten på plass
  • Multimeter for å teste om fatningen er koblet til bilens elektriske krets

 

Siste produkter

: