Menu toggle

Velkommen

Brukte bakluker fra bilopphuggerier

Finn nå:

Søk via: Nummerskilt | Original nummer | Bilmerker

Hvilket merke leter du etter?

Sorter etter:

Audi

Audi

Dele til salg: 821

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Dele til salg: 793

BMW

BMW

Dele til salg: 1.184

Citroën

Citroën

Dele til salg: 653

Dacia

Dacia

Dele til salg: 57

Fiat

Fiat

Dele til salg: 335

Ford

Ford

Dele til salg: 658

Honda

Honda

Dele til salg: 148

Hyundai

Hyundai

Dele til salg: 433

Kia

Kia

Dele til salg: 390

Mazda

Mazda

Dele til salg: 180

Mitsubishi

Mitsubishi

Dele til salg: 177

Nissan

Nissan

Dele til salg: 323

Opel

Opel

Dele til salg: 711

Peugeot

Peugeot

Dele til salg: 693

Bakluken: Hvilke oppgaver den har, og hvordan du feilsøker og erstatter den

Hva er en bakluke?

Bakluka, eller bagasjerommet, er et innebygd rom i kjøretøyet som brukes som kjøretøyets hovedlager. I noen bilmodeller er imidlertid bagasjerommet foran. Døren som åpner bagasjerommet er enten hengslet på toppen, bunnen eller på siden.

Hvilken funksjon har det?

Primært er det hovedrommet for oppbevaring av bagasje når du reiser. I tillegg kan det brukes for å tilby passiv sikkerhet til passasjerene i bilen. En lastet bagasjerom gir kjøretøyet stabilitet, og som ved ekstreme svinger gjør det vanskelig for bilen å velte. I en ulykke vil også et lastet bagasjerom fungere som en barriere for prosjektiler som kan skade passasjerene.

Kan du erstatte det selv?

Teoretisk sett høres det ut som en overveldende oppgave som bare et karosseriverksted kan håndtere. Men det er ikke tilfelle; det er en enkel oppgave du kan ha en gjør-det-selv-tilnærming til. Hvis bakluka er skadet i en kollisjon, eller det er behov en oppgradering, er en brukt dør et ideelt alternativ. Før utskiftingen kan du derfor finne en brukt bakluke på autoparts-24.com som er lik, og kompatibel med kjøretøyets design. Følg deretter følgende prosedyre for et gjør-det-selv baklukebytte:

Prosessen begynner med å løsne skruene som er festet på døra. Lirk sakte av kromlisten. Det kan være vanskelig i begynnelsen på grunn av limet som brukes. Vær forsiktig så du ikke skader lakken. Fjern holderne for å få tilgang til og koble fra kontakten inne i bagasjerommet.

Bruk en flat skrutrekker til å skyve klipsen utover. Skrutrekkerens hode plasseres mellom klips og stagkuleledd og skyves utover. Når du kjenner at den er løs nok, trekk ut staget selv. Installer den brukte tilsvarende OEM av den samme delen, plasser den på staget og fest den. Returner kromlisten og koblingen. Fest skjøteboltene.

Ting å vite og huske når du bytter ut delene

Når du bytter panser på bilen, må du være ekstra forsiktig for å unngå å skade andre bildeler. For eksempel er baklukedemperen veldig nær ruten. Derfor, når du løsner den med skrutrekkeren, vær forsiktig så du ikke knuser bakruta.

Forsiktighet må utvises når du monterer kromlisten på plass igjen. Før du trykker den mot bakluka, må du være sikker på at den er rett. Dessuten er det lett å glemme å montere kontakten, pass på å plassere den.

Når du fjerner den gamle bakluken, er det viktig å holde den trygt på plass for å unngå at den faller på deg. Dessuten er det lurt å være forsiktig slik at lukens hjørner ikke glir og skader bakruten.

Ulike typer/generasjoner/modeller av bakluken

Bagasjerommene varierer avhengig av design. Noen av de vanlige bagasjeromtypene inkluderer;

Tailgate. En tailgate er et bagasjerom hvis dør er hengslet i bunnen og har en nedfellbar åpningsmekanisme. Denne typen bakluke brukes for det meste til pickup, sports utility vehicles (SUV) og stasjonsvogner.

Hatchback. Dette er bakluker som er hengslet på toppen. Det er vanlig i moderne SUV-er med rull ned bagasjerom. Denne typen bagasjerom har et nedrullbart vindu som senkes ned i døren, hvor bagasjen enkelt kan lastes.

Open compartment. Dette er bagasjerom som ikke har noe fysisk skille mellom kupeen. Du kan imidlertid endre det ved å plassere et deksel for å skille de to rommene.

Closed compartment. I denne kategorien er kupeen og bagasjerommet adskilt med stive karosserielementer.

På autoparts-24.com er alle disse typene og designene av bakluker tilgjengelige.

Ulike underdeler

Underdelene til bakluken inkluderer;

 • Låssperre
 • Falle
 • Slipp spaken
 • Holder
 • Utløser kabel.

Identifisere problemer eller symptomer på feil/problemer

Tipsene nevnt nedenfor gir innsikt i hvordan du identifiserer et skadet bagasjerom:

 • Varsellampe for åpen dør på instrumentpanelet
 • Synlig bøyning
 • Feil ved åpning eller lukking
 • Uvanlige lyder
 • Ujevn følelse på overflaten av døra.

Ofte forekommende problemer med delen

Bakluken er en av de vanskeligere delene av bilen å fikse skader på. Den er imidlertid ikke 100 % fri for funksjonsfeil. Noen av de vanligste problemene som fører til funksjonsfeil er;

 • Påkjørsel bakfra
 • Feiljustering av låsen. På grunn av et fysisk støt kan det hende at låsen ikke er på linje med låssperren, noe som hindrer luken i å lukke seg.
 • Alder
 • Korrosjon
 • Ødelagt utløserspak. Dette forhindrer at bagasjeluken åpner seg.
 • Skadet utløserkabel i plastholder. Som et resultat av en skadet holder vil det oppstå feiljustering av kabelen som forhindrer riktig retningstrekk til utløserspaken.
 • Skadet elektrisk lås frigjør solenoiden. Dette forhindrer at bagasjerommet åpnes fra utløserknappen.
 • Feiljustert bakluke falle (lås).

Normal levetid

En bakluke er designet for å vare livet ut. Skaden kan imidlertid skje for tidlig. Som regel vil det gå 12 år før du opplever problemer med bakluken.

Andre deler som bør skiftes ut eller fikses ved utskifting av bakluken.

Sjansen er stor for at andre deler av bilen også kan bli påvirket på grunn av en skadet bagasjerom. Noen av delene du bør bytte inkluderer låsene, låsesperren, frigjøringsspaken og lakken, så den blir lik den originale.

Slik sikrer du at du kjøper riktig del for akkurat din bil.

Bakluken på bilen kommer med forskjellige design og åpningsmekanismer. Derfor, når du erstatter den, må du vite kjøretøyets merke, modell og produksjonsår. Det er best å kjøpe fra en produsent av originalutstyr for å sikre at den passer til bilen din. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn OEM-nummeret og finne det riktige alternativet. Hos autoparts-24.com er det enkelt å finne riktig bakluke.

Avsluttende ord

På grunn av kollisjoner bakfra eller andre uunngåelige omstendigheter, kan bakluka bli defekt. Med tanke på hvor dyrt det er å erstatte bakluken med en ny, kan det være være lurt å få tak i en brukt bakluke og skifte den ut selv. Imidlertid bør den brukte bakluken være fra en OEM, som du kan finne hos autoparts-24.com.

Siste produkter

: